Koszyk 0
Opis:
Książka w przeważającej części dotyczy biotechnologii klasycznej. Przedstawiono w niej także wiadomości z zakresu biotechnologii molekularnej, inżynierii genetycznej oraz aspekty technologiczne, prawne i etyczne produkcji żywności transgenicznej. Opisano podstawy konstrukcji i budowy bioreaktorów oraz niektórych bioprocesów. Zwrócono uwagę na metody otrzymywania biokatalizatorów, preparatów enzymatycznych oraz na kierunki ich stosowania w przemyśle ... W książce podano także przykłady enzymatycznej modyfikacji składu, wartości żywieniowej i właściwości funkcjonalnych żywności. Przedstawiono również podstawy biotechnologii przetwarzania produktów ubocznych i odpadów przemysłu rolno-spożywczego oraz zastosowanie metod biologicznych w analizie żywności. Czytaj dalej >> << Zwiń
Mniej Więcej
  • Praca Zbiorowa
  • 2001
  • 486
  • 245
  • 172
  • 83-204-2562-X
  • 9788320425628
  • A6691

Dodaj recenzję

Dołącz do grona naszych recenzentów. Dziel się z innymi miłośnikami książek wrażeniami z lektury. Cenimy wszystkie opinie naszych czytelników, stąd też w podziękowaniu za każdą opublikowaną recenzję proponujemy rabat - 5% na kolejne zakupy ...

Jak to działa?

Wyszukujesz książkę, którą chcesz się podzielić z innymi czytelnikami.
Piszesz recenzję. Logujesz się.
Możesz napisać kilka słów o sobie i wgrać swoje zdjęcie albo wybrać ilustrację z bazy awatarów.
Twoja recenzja czeka na akceptacje i publikację.
Po jej zatwierdzeniu:
a) otrzymasz w ciągu 24 godzin 5% kod rabatowy na kolejne zakupy.
- Rabat nie obejmuje podręczników.
- Kod rabatowy jest ważny miesiąc. Należy użyć go w czasie składania zamówienia.
b) dołączasz do grona recenzentów.

Więcej Zwiń

Twoja ocena

Zostaną nagrodzone najciekawsze wypowiedzi świąteczne w formie polecenia książki na prezent połączonego ze wspomnieniem świąt dzieciństwa, refleksją, dedykacją.