222 łatwe przepisy kuchni włoskiej

Praca zborowa

222 łatwe przepisy kuchni włoskiej

6.6

(5 ocen) wspólnie z

79,99

 

Academii Barilla powstała w 2004 roku, a jej misją jest podkreślanie roli kuchni włoskiej i ochrona regionalnego dziedzictwa gastronomicznego poprzez walkę z imitatorstwem i podróbkami oryginalnych produktów. Akademia wspiera też najlepsze tradycje włoskich restauratorów poprzez inwestycje i organizację imprez tematycznych. To miejsce, gdzie wybitni zawodowi kucharze mogą się podzielić swoimi wyjątkowymi umiejętnościami. Academia Barilla prowadzi kursy dla entuzjastów kuchni, ma też w ofercie szkolenia dla osób z branży kulinarnej; propaguje najwyższą jakość, będącą wynikiem wieloletniego doświadczenia.
Autentyczna kuchnia włoska jest silnie osadzona w tradycji, ale wielka rozmaitość wykorzystywanych w niej składników otwiera przed każdym kucharzem ogromne pole dla nowych kombinacji i dostarcza wielu nieznanych wrażeń.
Kochamy kuchnię włoską - przede wszystkim za różnorodność świeżych, nieprzetworzonych produktów i składników, z których powstają smaczne proste dania.
Oto wybór łatwych dań, które może przygotować każdy, przepisów rodem z babcinej włoskiej kuchni, dzięki którym w mgnieniu oka przywołasz tradycyjne smaki Italii: spaghetti alla carbonara, lasagne alla napoletana, risotto alla milanese, peperoni ripieni alla siciliana, cantucci, pizza, focaccia.
Zapraszamy do odkrywania nieskończonych możliwości, jakie daje kuchnia włoska.

Muza
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2012-01-09

ISBN: 978-83-775-8134-6

Tytuł oryginalny: 222 Easy Recipes of Italian Cuisine

Liczba stron: 520

Format: 220x220mm

Cena detaliczna: 79,99 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem